Sladkokyselé letní zelí

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb toastový 6 krajíc
Cibule červená 4 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Ocet vinný červený 3 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 5 ks
Sůl 1 kávová lžička
Zelí čínské 650 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné zelí nakrájíme na proužky, košťály odstraníme. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, nakrájíme na kostky.
  2. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme na pánvi na olivovém oleji. Asi po 3 minutách přidáme zelí a rajčata, zakapeme octem, osladíme, osolíme a opepříme. Zvolna povaříme 4 minuty.
  3. Toastový chléb nakrájíme na kostičky, spolu s prolisovaným česnekem osmahneme na 2 lžících oleje.
  4. Salát podáváme posypaný česnekovými krutonky.