Sladkokyselé letní zelí
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb toastový |
6 krajíc |
Cibule červená |
4 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
5 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelí čínské |
650 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné zelí nakrájíme na proužky, košťály odstraníme. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, nakrájíme na kostky.
- Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme na pánvi na olivovém oleji. Asi po 3 minutách přidáme zelí a rajčata, zakapeme octem, osladíme, osolíme a opepříme. Zvolna povaříme 4 minuty.
- Toastový chléb nakrájíme na kostičky, spolu s prolisovaným česnekem osmahneme na 2 lžících oleje.
- Salát podáváme posypaný česnekovými krutonky.