Bílkové dortíky s hnědým cukrem
Ingredience
Cukr třtinový |
175 g |
Ocet kvasný lihový |
2 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Bílky ušleháme s hnědým cukrem, octem a škrobem, do tuhého sněhu.
- Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a naplníme sněhem.
- Pečeme hodinu na 120°C, vypneme troubu a dortíky v ní necháme vychladnout.
- Potom opatrně seřízneme vršky dortíků, naplníme šlehačkou a přiklopíme vršky.
- Podáváme se sklenkou pomerančového likéru.