Jemné artyčoky

Ingredience


Artyčoky 2 ks
Česnek 4 stroužek
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Máta 1 polévková lžíce
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sardelové řezy 4 ks
Víno bílé 5 ml
Vývar telecí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Artyčoky očistíme a rozkrojíme na poloviny. Vložíme do hrnce s vínem a podusíme asi 15 minut.
  2. V kastrole smícháme jemně nasekaný česnek, nasekané sardelové řezy a mátu. Přilijeme olivový olej a vše promícháme.
  3. Okapané artyčoky naplníme připravenou bylinkovou směsí a otvorem nahoru je urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Zalijeme vývarem a 8 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě na prostřední mřížce.
  4. Podáváme jako teplý předkrm.