Jemné artyčoky
Ingredience
Artyčoky |
2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Máta |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sardelové řezy |
4 ks |
Víno bílé |
5 ml |
Vývar telecí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Artyčoky očistíme a rozkrojíme na poloviny. Vložíme do hrnce s vínem a podusíme asi 15 minut.
- V kastrole smícháme jemně nasekaný česnek, nasekané sardelové řezy a mátu. Přilijeme olivový olej a vše promícháme.
- Okapané artyčoky naplníme připravenou bylinkovou směsí a otvorem nahoru je urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Zalijeme vývarem a 8 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě na prostřední mřížce.
- Podáváme jako teplý předkrm.