Artyčoková sedlina
Ingredience
Artyčoky sterilované |
500 g |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Artyčoky necháme na sítu okapat. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme artyčoky, mírně je podusíme.
- Smícháme vejce s mlékem, solí, pepřem a šalvějovými lístky. Směsí přelijeme artyčoky a vše necháme na mírném ohni asi 6 minut sednout.
- Upravíme na talíře a podáváme jako teplý předkrm.