Ovocný aspik
Ingredience
Borůvky |
150 g |
Maliny |
150 g |
Rybíz červený |
150 g |
Sirup malinový |
120 ml |
Želatina bílá plátky |
15 g |
Voda pitná |
900 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky želatiny naložíme do hrnku s vodou podle návodu na obalu. Budeme potřebovat 6 plátků. Jakmile želatina nabobtná, vmícháme ji do 700 ml horké vody, pomalu mícháme, až se rozpustí. Želatinu nevaříme.
- Promícháme rybíz, borůvky a maliny. Polovinu směsi nasypeme do formiček, zalijeme polovinou množství želatiny a necháme trochu ztuhnout. Do formiček nasypeme druhou polovinu ovoce a znovu zalijeme zbylou želatinou. Po ztuhnutí vyklopíme a podáváme s malinovým sirupem.