Limetová treska
Ingredience
Citronová šťáva |
40 ml |
Estragon |
5 g |
Limetka |
1 ks |
Limetková kůra |
10 g |
Limetková šťáva |
40 ml |
Med včelí |
10 g |
Olej olivový |
25 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
15 g |
Treska aljašská |
700 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme limetovou kůru a šťávu, citrónovou šťávu, olivový olej, med, estragon, petržel a černý pepř.
- Do zapékací misky dáme tresku a zalijeme ji limetovou směsí. Misku zakryjeme alobalem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 20 minut, nebo dokud ryba není měkká a nezačne se rozpadat na díky. Ozdobíme čerstvým estragonem a plátky limety.