Tuňákový salát s těstovinami
Ingredience
Cibulka jarní |
150 g |
Hrachové lusky |
150 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
200 g |
Paprika žlutá |
80 g |
Těstoviny vřetena tříbarevná |
250 g |
Tuňák v oleji |
200 g |
Voda pitná |
2 l |
Balsamico ocet |
40 ml |
Bazalka |
20 g |
Cukr krupice |
5 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme podle návodu. Přecedíme a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Dáme je do servírovací mísy.
- Smícháme drcená rajčata, olivový olej, ocet, cukr, bazalku a černý pepř. Zálivku nalijeme na těstoviny a promícháme.
- K těstovinám přidáme proužky jarní cibulky, kostičky žluté papriku, hrachové lusky, kukuřici a tuňáka a promícháme. Ozdobíme proužky jarní cibulky.