Tuňákový salát s těstovinami

Ingredience


Cibulka jarní 150 g
Hrachové lusky 150 g
Kukuřice cukrová nakládaná 200 g
Paprika žlutá 80 g
Těstoviny vřetena tříbarevná 250 g
Tuňák v oleji 200 g
Voda pitná 2 l
Balsamico ocet 40 ml
Bazalka 20 g
Cukr krupice 5 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme podle návodu. Přecedíme a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Dáme je do servírovací mísy.
  2. Smícháme drcená rajčata, olivový olej, ocet, cukr, bazalku a černý pepř. Zálivku nalijeme na těstoviny a promícháme.
  3. K těstovinám přidáme proužky jarní cibulky, kostičky žluté papriku, hrachové lusky, kukuřici a tuňáka a promícháme. Ozdobíme proužky jarní cibulky.