Krůtí špíz s ananasovou salsou

Ingredience


Krůtí prsa 800 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Bazalka 10 g
Česnek 1 stroužek
Hořčice 3 polévková lžíce
Kečup 2 polévková lžíce
Med včelí 3 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Tabasco 3 g
Tymián sušený 5 g
Ananas 200 g
Citronová šťáva 10 ml
Jogurt bílý 80 g
Pepř černý mletý 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme hořčici, med, olej, kečup, tabasco, česnek, tymián a bazalku na marinádu.
  2. Krůtí prsa nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Kousky napícháme na špízy. Ty vložíme do marinády a obalíme ze všech stran. Zakryjeme a necháme hodinu v chladničce, obracíme.
  3. Připravíme ananasovou salsu. Ananas nakrájíme na kousky smícháme s jogurtem a citrónovou šťávou, dochutíme černým pepřem a dáme do chladničky odležet.
  4. Gril předehřejeme na nejvyšší stupeň a mřížku potřeme olejem. Špízy položíme na gril, potřeme marinádou a 5 minut grilujeme. Otočíme, potřeme zbytkem marinády a grilujeme ještě 3 minuty. Podáváme se salsou, ozdobené bazalkou.