Krůtí špíz s ananasovou salsou
Ingredience
Krůtí prsa |
800 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Bazalka |
10 g |
Česnek |
1 stroužek |
Hořčice |
3 polévková lžíce |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Tabasco |
3 g |
Tymián sušený |
5 g |
Ananas |
200 g |
Citronová šťáva |
10 ml |
Jogurt bílý |
80 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Smícháme hořčici, med, olej, kečup, tabasco, česnek, tymián a bazalku na marinádu.
- Krůtí prsa nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Kousky napícháme na špízy. Ty vložíme do marinády a obalíme ze všech stran. Zakryjeme a necháme hodinu v chladničce, obracíme.
- Připravíme ananasovou salsu. Ananas nakrájíme na kousky smícháme s jogurtem a citrónovou šťávou, dochutíme černým pepřem a dáme do chladničky odležet.
- Gril předehřejeme na nejvyšší stupeň a mřížku potřeme olejem. Špízy položíme na gril, potřeme marinádou a 5 minut grilujeme. Otočíme, potřeme zbytkem marinády a grilujeme ještě 3 minuty. Podáváme se salsou, ozdobené bazalkou.