Ovoce na grilu s vanilkovou omáčkou

Ingredience


Ananas 400 g
Cukr vanilka 15 g
Džus jablečný 2 polévková lžíce
Hrušky 2 ks
Jablka 2 ks
Jogurt bílý 150 g
Mango 1 ks
Med včelí 3 polévková lžíce
Řecký jogurt 200 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme 2 lžíce medu s jablečný džus a mletou skořicí. Ovoce oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Rozehřejeme gril. Grilovací mřížku obalíme alobalem a položíme na ni plátky manga, ananasu, jablek a hrušek, potřeme polovinou směsi medu a skořice. Grilujeme buď 10 minut, nebo dokud ovoce nezměkne, přičemž jedenkrát obrátíme.
  3. Smícháme řecký a býlí jogurt s vanilkovým cukrem a zbytkem medu a dobře promícháme. Ovoce podáváme teplé s vanilkovým jogurtem.