Ovoce na grilu s vanilkovou omáčkou
Ingredience
Ananas |
400 g |
Cukr vanilka |
15 g |
Džus jablečný |
2 polévková lžíce |
Hrušky |
2 ks |
Jablka |
2 ks |
Jogurt bílý |
150 g |
Mango |
1 ks |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Řecký jogurt |
200 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Smícháme 2 lžíce medu s jablečný džus a mletou skořicí. Ovoce oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Rozehřejeme gril. Grilovací mřížku obalíme alobalem a položíme na ni plátky manga, ananasu, jablek a hrušek, potřeme polovinou směsi medu a skořice. Grilujeme buď 10 minut, nebo dokud ovoce nezměkne, přičemž jedenkrát obrátíme.
- Smícháme řecký a býlí jogurt s vanilkovým cukrem a zbytkem medu a dobře promícháme. Ovoce podáváme teplé s vanilkovým jogurtem.