Jahodová bomba
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Bazalka |
20 g |
Cukr moučkový |
40 g |
Cukr vanilka |
2 kávová lžička |
Jahody zahradní |
600 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Víno madeira |
150 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Smícháme jahody s trochou moučkového cukru a zalijeme vínem, octem a vanilkovým cukrem. Opatrně promícháme. Posypeme polovinou listů bazalky, zbytek uschováme na ozdobu. Necháme 4 hodiny v chladničce.
- Těsně před podáváním odstraníme lístky bazalky a vyhodíme je. Jahody dáme do servírovací mísy a přelijeme je šťávou, kterou jahody pustily. Ozdobíme je lístky bazalky a posypeme čerstvě mletým černým pepřem.