Dušené vepřové ledvinky na anglické slanině

Ingredience


Anglická slanina 30 g
Cibule 3 ks
Kečup ostrý 5 polévková lžíce
Mléko plnotučné 1 l
Mouka pšeničná hladká 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 0.3 dl
Sůl 3 kávová lžička
Uzené maso vařené 30 g
Vývar z hovězích kostí 2 l
Citrony 1 ks
Hovězí ledviny 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Umyté a vyčištěné ledvinky namočíme na 2 hodiny do mléka. Po vyjmutí z mléka usušíme, opepříme a potřeme kečupem. Mezi ně vložíme plátek uzeného masa, zabalíme do anglické slaniny a v hrnci na zpěněné cibuli po všech stranách prudce na sádle opečeme.
  2. Podlijeme vývarem a necháme dusit přibližně 20 minut. Potom ledvinky z hrnce vybereme. Do smetany dáme hladkou mouku, pořádně rozšleháme, vylijeme jí do hrnce a krátce povaříme, aby se nám uvařila dobrá omáčka.
  3. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou a solí.