Dušené vepřové ledvinky na anglické slanině
Ingredience
Anglická slanina |
30 g |
Cibule |
3 ks |
Kečup ostrý |
5 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
1 l |
Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.3 dl |
Sůl |
3 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
30 g |
Vývar z hovězích kostí |
2 l |
Citrony |
1 ks |
Hovězí ledviny |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Umyté a vyčištěné ledvinky namočíme na 2 hodiny do mléka. Po vyjmutí z mléka usušíme, opepříme a potřeme kečupem. Mezi ně vložíme plátek uzeného masa, zabalíme do anglické slaniny a v hrnci na zpěněné cibuli po všech stranách prudce na sádle opečeme.
- Podlijeme vývarem a necháme dusit přibližně 20 minut. Potom ledvinky z hrnce vybereme. Do smetany dáme hladkou mouku, pořádně rozšleháme, vylijeme jí do hrnce a krátce povaříme, aby se nám uvařila dobrá omáčka.
- Nakonec dochutíme citrónovou šťávou a solí.