Rolky plněné garnáty
Ingredience
Bambusové výhonky |
60 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Garnát obecný |
125 g |
Listové těsto |
8 plátek |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Omáčka švestková |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže dlouhozrnná |
90 g |
Šalotka |
3 ks |
Solamyl - bramborový škrob |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme ve woku olej a přidáme nakrájenou okurku, mrkev a bambusové výhonky. Smažíme 3 minuty, přidáme garnáty a rýži a 2 minuty smažíme. Osolíme a opepříme.
- Smícháme sójovou omáčku, vodu s cukrem a škrobovou moučkou, přidáme do pánve a minutu vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout.
- Přemístíme lžící náplň na plátky těsta. Okraje navlhčíme a svineme plátky tak, aby byla náplň zakryta.
- V rozehřáté pánvi s olejem smažíme rolky, aby byly zlatavé a křupavé. Necháme je okapat a podáváme teplé např. se švestkovou omáčkou.