Rolky plněné garnáty

Ingredience


Bambusové výhonky 60 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Garnát obecný 125 g
Listové těsto 8 plátek
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Omáčka švestková 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže dlouhozrnná 90 g
Šalotka 3 ks
Solamyl - bramborový škrob 2 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme ve woku olej a přidáme nakrájenou okurku, mrkev a bambusové výhonky. Smažíme 3 minuty, přidáme garnáty a rýži a 2 minuty smažíme. Osolíme a opepříme.
  2. Smícháme sójovou omáčku, vodu s cukrem a škrobovou moučkou, přidáme do pánve a minutu vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout.
  3. Přemístíme lžící náplň na plátky těsta. Okraje navlhčíme a svineme plátky tak, aby byla náplň zakryta.
  4. V rozehřáté pánvi s olejem smažíme rolky, aby byly zlatavé a křupavé. Necháme je okapat a podáváme teplé např. se švestkovou omáčkou.