Dušené kančí řízky s česnekem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kančí kýta |
600 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Sůl |
3 špetka |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky masa po okraji nařízneme, naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a pod fólií necháme odležet. Po půl hodině plátky obalíme v mouce.
- V rendlíku škvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Poté na slaninu vložíme plátky, osmažíme je po obou stranách, poté vyjmeme a na tom samém tuku osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Plátky vrátíme do rendlíku, podlijeme horkou vodou a pod poklicí dusíme doměkka.