Dušené kančí řízky s česnekem

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Kančí kýta 600 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Sůl 3 špetka
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky masa po okraji nařízneme, naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a pod fólií necháme odležet. Po půl hodině plátky obalíme v mouce.
  2. V rendlíku škvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Poté na slaninu vložíme plátky, osmažíme je po obou stranách, poté vyjmeme a na tom samém tuku osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Plátky vrátíme do rendlíku, podlijeme horkou vodou a pod poklicí dusíme doměkka.