Guláš z jelení kýty
Ingredience
Cibule |
4 ks |
Jelení kýta |
1 kg |
Kečup ostrý |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
0.25 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
60 g |
Voda pitná |
700 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Jelení kýtu nakrájíme na větší kostky. V rendlíku smažíme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí na sádle, přimícháme maso a po všech stranách osmažíme. Maso osolíme, opepříme, zasypeme oběma mletými paprikami, promícháme, podlijeme teplou vodou a pod poklicí dusíme. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vodou.
- Když je maso téměř měkké, vyndáme maso na mísu, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, přidáme kečup, promícháme a dobře provaříme. Do hotové omáčky vrátíme maso a prohřejeme.