Guláš z jelení kýty

Ingredience


Cibule 4 ks
Jelení kýta 1 kg
Kečup ostrý 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 0.25 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Slanina vepřová 60 g
Voda pitná 700 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jelení kýtu nakrájíme na větší kostky. V rendlíku smažíme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí na sádle, přimícháme maso a po všech stranách osmažíme. Maso osolíme, opepříme, zasypeme oběma mletými paprikami, promícháme, podlijeme teplou vodou a pod poklicí dusíme. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vodou.
  2. Když je maso téměř měkké, vyndáme maso na mísu, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, přidáme kečup, promícháme a dobře provaříme. Do hotové omáčky vrátíme maso a prohřejeme.