Lasagne kuřecí
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
350 g |
Lasagne |
350 g |
Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
6 dl |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
75 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno červené |
1.5 dl |
Voda pitná |
1 dl |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci s vařící vodou uvaříme dle návodu lasagne. Vymažeme ohnivzdornou misku.
- Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 4 minuty. Přidáme česnek, žampiony a kuřecí maso a smažíme 4 minuty, dokud nezačne maso hnědnout. Přidáme víno, uvedeme do varu a povaříme 5 minut. Přidáme cukr, rajčatový protlak a dusíme, aby maso změklo. Omáčka by měla zhoustnout.
- Uděláme bešamelovou omáčku, rozpustíme v pánvi máslo, přidáme mouku a za neustálého míchání smažíme 2 minuty. Sundáme pánev z plamene, přidáme mléko a vymícháme hladkou omáčku. Vrátíme pánev na oheň, uvedeme do varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Necháme trochu vychladit, přidáme vejce a polovinu sýra. Osolíme a opepříme.
- Do vymazané misky dáme dospodu 3 plátky lasagní, na ně kuřecí směs, znovu 3 plátky lasagní a směs a poté 3 plátky lasagní a bešamelovou omáčku zasypanou parmezánem. Zapékáme v předehřáté troubě dozlatova cca 30 minut.
- Podáváme horké.