Ostrý jamajský hrnec
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Čočka jedlá |
60 g |
Dýně |
750 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
350 g |
Kuřecí stehna |
600 g |
Olej slunečnicový |
2 kávová lžička |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Rajčata |
425 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
3 dl |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme olej v ohnivzdorném hrnci a smažíme kuřecí stehna za častého obracení, dokud nejsou zlatavá. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Na kostky pokrájíme dýni, papriku zbavíme semínek a pokrájíme na proužky.
- Z hrnce vyndáme nadbytečný tuk a přidáme cibuli, dýni a papriku. Podusíme několik minut, přidáme rajčata, zázvor, čočku, vývar, kajenský pepř a sůl. Přikryjeme hrnec pokličkou a dáme na hodin péct do předehřáté trouby. Musí být měkké maso i zelenina. Poté přidáme kukuřici a povaříme 5 minut a podáváme.