Ostrý jamajský hrnec

Ingredience


Cibule 1 ks
Čočka jedlá 60 g
Dýně 750 g
Kukuřice cukrová nakládaná 350 g
Kuřecí stehna 600 g
Olej slunečnicový 2 kávová lžička
Paprika zelená 1 ks
Pepř cayenský 1 špetka
Rajčata 425 g
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 3 dl
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme olej v ohnivzdorném hrnci a smažíme kuřecí stehna za častého obracení, dokud nejsou zlatavá. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Na kostky pokrájíme dýni, papriku zbavíme semínek a pokrájíme na proužky.
  2. Z hrnce vyndáme nadbytečný tuk a přidáme cibuli, dýni a papriku. Podusíme několik minut, přidáme rajčata, zázvor, čočku, vývar, kajenský pepř a sůl. Přikryjeme hrnec pokličkou a dáme na hodin péct do předehřáté trouby. Musí být měkké maso i zelenina. Poté přidáme kukuřici a povaříme 5 minut a podáváme.