Zeleninová směs ve woku s tofu
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Fazolové výhonky |
200 g |
Hrachové lusky |
200 g |
Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu |
200 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce |
Olej sezamový |
2 kávová lžička |
Omáčka sójová |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
200 g |
Šalotka |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr sójový - Tofu |
200 g |
Ucho Jidášovo |
2 polévková lžíce |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
150 ml |
Zázvor celý |
1 ks |
Zelí čínské |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme cca 20 min. louhovat. Mezitím smícháme sójovou omáčku s rýžovým vínem, sezamovým olejem a vývarem. Sýr nakrájíme na malé kostky. Zeleninu omyjeme, očistíme, případně oloupeme. Zelí a papriku nasekáme na nudličky, pórek nakrájíme na kolečka, hrachové lusky přepůlíme, kukuřičné klásky scedíme, necháme okapat a rozpůlíme. Šalotku, česnek a zázvor oloupeme a najemno nakrájíme. Chilli papričku očistíme a nasekáme na kroužky.
- Rozpálíme wok, vlijeme podzemnicový olej a orestujeme na něm nejprve ze všech stran tofu. Vyjmeme a odložíme. Ve zbytku tuku za stálého míchání osmahneme zázvor, česnek, šalotku a chilli. Přidáme papriku, pórek, na kousky nakrájené houby a cca 3 min. smažíme.
- Nakonec vmícháme zelí, hrachové lusky, celé výhonky, kukuřičky. Vrátíme zpět tofu a restujeme ještě cca 2 min. Přilijeme směs omáčky a vína, promícháme, dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.