Listový špenát se sezamovou omáčkou

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Sezamová pasta 2 polévková lžíce
Sezam - semena 2 kávová lžička
Sójová pasta Miso 1 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 500 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme špenát a důkladně propláchneme. Necháme ho cca 2 minuty blanšírovat ve vroucí, osolené vodě. Poté scedíme, zprudka zchladíme a necháme okapat na cedníku.
  2. Sezam osmahneme na pánvi nasucho, dozlatova. Na omáčku smícháme dohladka sezamovou pastu s cukrem, miso a 4 lžícemi horké vody.
  3. Špenát rozdělíme do misek, osolíme, posypeme sezamem a podáváme s omáčkou.