Listový špenát se sezamovou omáčkou
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Sezamová pasta |
2 polévková lžíce |
Sezam - semena |
2 kávová lžička |
Sójová pasta Miso |
1 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme špenát a důkladně propláchneme. Necháme ho cca 2 minuty blanšírovat ve vroucí, osolené vodě. Poté scedíme, zprudka zchladíme a necháme okapat na cedníku.
- Sezam osmahneme na pánvi nasucho, dozlatova. Na omáčku smícháme dohladka sezamovou pastu s cukrem, miso a 4 lžícemi horké vody.
- Špenát rozdělíme do misek, osolíme, posypeme sezamem a podáváme s omáčkou.