Kysané zelí zahuštěné
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
1.5 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
500 ml |
Zelí kysané |
600 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Z kysaného zelí slijeme lák (odložíme ho)a zelí překrájíme. V rendlíku osmažíme cibuli na sádle, přidáme zelí, lák, sůl, vodu a pod poklicí dusíme. Když je zelí měkké a šťáva vydušená, vsypeme cukr, vmícháme mouku a dobře promícháme. Chvíli mouku prohříváme, poté zalijeme vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme.