Štědrovečerní medové ajbišové certle

Ingredience


Arašídy 0.5 hrnek
Med včelí 200 g
Ořechy lískové 0.5 hrnek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy si nastrouháme 1/2 hrnečku lískových oříšků a 1/2 hrnečku burských oříšků.
  2. Do hrnce si dáme 1 hrnek (2 dl) medu a postavíme ho na plotnu a při mírné teplotě ho přivedeme k varu. Necháme ho vařit, až bublá a je cítit jako škvařené sádlo. Pak hrnec s medem odstavíme z plotny a zamícháme do něj nastrouhané ořechy. Promícháme a lžičkou, kterou vždy namočíme do studené vody, nabíráme ořechové hromádky a pokládáme je na pergamenový papír. Pak je dáme do chladné místo. Vychladlé a ztuhlé ajbišové certle odloupneme z papíru pomocí nože, dáme je na mísu a podáváme.