Štědrovečerní medové ajbišové certle
Ingredience
Arašídy |
0.5 hrnek |
Med včelí |
200 g |
Ořechy lískové |
0.5 hrnek |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy si nastrouháme 1/2 hrnečku lískových oříšků a 1/2 hrnečku burských oříšků.
- Do hrnce si dáme 1 hrnek (2 dl) medu a postavíme ho na plotnu a při mírné teplotě ho přivedeme k varu. Necháme ho vařit, až bublá a je cítit jako škvařené sádlo. Pak hrnec s medem odstavíme z plotny a zamícháme do něj nastrouhané ořechy. Promícháme a lžičkou, kterou vždy namočíme do studené vody, nabíráme ořechové hromádky a pokládáme je na pergamenový papír. Pak je dáme do chladné místo. Vychladlé a ztuhlé ajbišové certle odloupneme z papíru pomocí nože, dáme je na mísu a podáváme.