Bramborový salát s kysanou smetanou a vejci
Ingredience
Brambory |
700 g |
Celer sterilovaný |
2 polévková lžíce |
Hrášek |
200 g |
Jablka |
1 ks |
Majonéza |
120 g |
Pepř bílý |
2 špetka |
Sůl |
3 špetka |
Šunka dušená |
150 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zakysaná smetana |
120 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Poté je oloupeme, nakrájíme na kostičky, přimícháme na kostičky nakrájenou šunku, scezený a okapaný hrášek, oloupané jablko, které jsme nastrouhali, scezený a okapaný celer a nakrájená vařená vejce. Salát osolíme, opepříme a zamícháme majonézou a kysanou smetanou.