Sladké pikantní bílé zelí
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Ocet rýžový |
2 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Zelí čínské |
250 g |
Zelí hlávkové bílé |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Obojí zelí očistíme, omyjeme a šikmo nakrájíme na proužky o velikosti cca 3 cm. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka, rozmačkáme nahrubo.
- Ve woku rozpálíme olej a bílé zelí s chilli restujeme cca 4 minuty. Poté přidáme čínské zelí a za stálého míchání osmahneme cca 3 minuty. Můžeme podlít trochou vody.
- Sójovou omáčku smícháme s octem, cukrem, ochutíme pepřem a přidáme do zeleniny. Důkladně promícháme, případně osolíme a podáváme.