Sladké pikantní bílé zelí

Ingredience


Chilli paprička 2 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Ocet rýžový 2 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Zelí čínské 250 g
Zelí hlávkové bílé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Obojí zelí očistíme, omyjeme a šikmo nakrájíme na proužky o velikosti cca 3 cm. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka, rozmačkáme nahrubo.
  2. Ve woku rozpálíme olej a bílé zelí s chilli restujeme cca 4 minuty. Poté přidáme čínské zelí a za stálého míchání osmahneme cca 3 minuty. Můžeme podlít trochou vody.
  3. Sójovou omáčku smícháme s octem, cukrem, ochutíme pepřem a přidáme do zeleniny. Důkladně promícháme, případně osolíme a podáváme.