Borůvková třená bublanina

Ingredience


Borůvky 500 g
Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Máslo čerstvé 120 g
Mléko plnotučné 1 dl
Mouka polohrubá 140 g
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
Cukr krupice 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Borůvky promyjeme v sítu, necháme je odkapat, dáme do mísy a promícháme s práškovým cukrem.
  2. Do druhé mísy dáme žloutky, cukr krupici, máslo, vše utřeme do pěny. Pak postupně za stálého míchání přisypeme prosátou mouku, kterou jsme promíchali s práškem do pečiva a nakonec těsto zředíme mlékem a přimícháme tuhý sníh z bílků.
  3. Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a těsto po celé ploše pokryjeme borůvkami.
  4. Bublaninu pečeme v předehřáté troubě při 180-200 °C asi 30 minut dozlatova.
  5. Vychladlou bublaninu pokrájíme a podáváme.