Borůvková třená bublanina
Ingredience
Borůvky |
500 g |
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mléko plnotučné |
1 dl |
Mouka polohrubá |
140 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
Cukr krupice |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Borůvky promyjeme v sítu, necháme je odkapat, dáme do mísy a promícháme s práškovým cukrem.
- Do druhé mísy dáme žloutky, cukr krupici, máslo, vše utřeme do pěny. Pak postupně za stálého míchání přisypeme prosátou mouku, kterou jsme promíchali s práškem do pečiva a nakonec těsto zředíme mlékem a přimícháme tuhý sníh z bílků.
- Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a těsto po celé ploše pokryjeme borůvkami.
- Bublaninu pečeme v předehřáté troubě při 180-200 °C asi 30 minut dozlatova.
- Vychladlou bublaninu pokrájíme a podáváme.