Přírodní jelení plátek s ananasem
Ingredience
Ananas |
6 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Jalovec |
0.2 g |
Jehněčí maso |
0.7 kg |
Olej olivový extra panenský |
0.2 dl |
Pepř bílý celý |
1 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 45% |
0.2 g |
Víno červené |
0.2 dl |
-
Doba přípravy: 240 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso umyjeme, nakrájíme na plátky, posypeme solí, pepřem, přidáme jalovec, dobře zakapeme olejem, necháme 4 hodiny na chladném místě odležet.
- Odležené maso na pánvičce z obou stran opečeme. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, podlijeme červeným vínem, 15 minut pod poklici dusíme. Potom na každý plátek masa dáme plátek ananasu, plátek eidamu a necháme ještě 5 minu dusit, aby se zahřál ananas a roztavil sýr.