Přírodní jelení plátek s ananasem

Ingredience


Ananas 6 ks
Česnek 2 stroužek
Jalovec 0.2 g
Jehněčí maso 0.7 kg
Olej olivový extra panenský 0.2 dl
Pepř bílý celý 1 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 45% 0.2 g
Víno červené 0.2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso umyjeme, nakrájíme na plátky, posypeme solí, pepřem, přidáme jalovec, dobře zakapeme olejem, necháme 4 hodiny na chladném místě odležet.
  2. Odležené maso na pánvičce z obou stran opečeme. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, podlijeme červeným vínem, 15 minut pod poklici dusíme. Potom na každý plátek masa dáme plátek ananasu, plátek eidamu a necháme ještě 5 minu dusit, aby se zahřál ananas a roztavil sýr.