Pracičky z griliáše
Ingredience
Cukr krupice |
400 g |
Mandle |
300 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do hlubší pánve nasypeme jemný krupicový cukr, za stálého míchání jej při mírné teplotě zahříváme do doby, až se rozpustí a začne karamelizovat - bude zlatý a tekutý. V té chvíli přidáme drobně posekané loupané mandle, promícháme a necháme je v cukru necelou 1 minutu probublat, ale musíme dát pozor, aby se nám hmota nepřipálila. Griliášovou směs opatrně nalijeme na máslem pomazaný plech, rozetřeme na tenkou vrstvu a hned z ní krájíme kousky, které budeme vtlačovat do formiček vymazaných máslem. Při vtlačování si pomůžeme omytým malým jablíčkem. Po chvilce opatrně griliáš z formiček vyjmeme a necháme ztvrdnout.