Bramborové knedlíky s rohlíky
Ingredience
Bramborové knedlíky v prášku |
1 balení |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Obsah sáčku bramborového těsta v prášku v míse zalijeme doporučeným množstvím vody uvedeným na obalu, přidáme rozšlehané vejce. Směs promícháme a zhruba čtvrt hodiny nechám odstát. Poté těsto přendáme na pomoučený vál, přisypeme rohlíky nakrájené na drobné kostičky, vmícháme do těsta a tvoříme menší šišky.
- Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, do ní vkládáme knedlíky a za občasného obracení vaříme asi deset minut. Dbáme, aby se knedlíky nepřichytily dna.
- Hotové knedlíky krájíme nití na plátky.