Knedlíky vařené v hrnečku

Ingredience


Máslo čerstvé 0.5 polévková lžíce
Mléko polotučné 400 ml
Mouka pšeničná hrubá 1 hrnek
Rohlíky bílé 1 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mouku odměřenou v hrnku (objem 400 ml) se solí, vlijeme vlažné mléko (také jeden hrnek) s rozšlehaným žloutkem a promícháme. Z bílku ušleháme pevný sníh. Ten vmícháme do těsta, nakonec přimícháme na kostičky nakrájený rohlík.
  2. Do dvou hrnků (každý o objemu 400 ml) vymazaných změklým máslem rozdělíme připravené těsto a hrnky vložíme do takového množství vroucí vody, aby hrnky byly ponořené do poloviny. Knedlíky v hrncích vaříme na středním plameni zhruba půl hodiny.
  3. Hotové knedlíky v hrnku uvolníme od stěny obkroužením ostrým nožem, knedlíky opatrně vyklopíme a na plátky nakrájíme nití.