Ibišek s kukuřičnou kaší

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule 2 ks
Kukuřičná krupice T 600 200 g
Okra - Ibišek jedlý 350 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 350 g
Soda jedlá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1.4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lusky ibišku omyjeme a odstraníme jemné chloupky. Odřízneme stopky a lusky pokrájíme na kousky. 1/2l vody se sodou přivedeme k varu a ibišek v ní povaříme cca 20min.
  2. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, zbavíme jadérek a najemno nasekáme. Oloupanou cibuli nakrájíme.
  3. Rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli cca 5min dozlatova. Přidáme rajčata, ibišek i s vodou v níž se vařil. Ochutíme solí, pepřem a za stálého míchání podusíme cca 15min.
  4. Na kukuřičnou kaši zahřejeme 900ml vody, osolíme a nasypeme krupici. Za stálého míchání přivedeme k varu, zmírníme oheň na minimum a dále mícháme. Když se kaše přestane vařit, necháme ji nezakrytou dojít cca 20-30min. Mezitím občas promícháme. Rozdělíme na talíře a podáváme s ibiškem.