Ibišek s kukuřičnou kaší
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Kukuřičná krupice T 600 |
200 g |
Okra - Ibišek jedlý |
350 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
350 g |
Soda jedlá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1.4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lusky ibišku omyjeme a odstraníme jemné chloupky. Odřízneme stopky a lusky pokrájíme na kousky. 1/2l vody se sodou přivedeme k varu a ibišek v ní povaříme cca 20min.
- Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, zbavíme jadérek a najemno nasekáme. Oloupanou cibuli nakrájíme.
- Rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli cca 5min dozlatova. Přidáme rajčata, ibišek i s vodou v níž se vařil. Ochutíme solí, pepřem a za stálého míchání podusíme cca 15min.
- Na kukuřičnou kaši zahřejeme 900ml vody, osolíme a nasypeme krupici. Za stálého míchání přivedeme k varu, zmírníme oheň na minimum a dále mícháme. Když se kaše přestane vařit, necháme ji nezakrytou dojít cca 20-30min. Mezitím občas promícháme. Rozdělíme na talíře a podáváme s ibiškem.