Těstovinový salát s tuňákem a brokolicí

Ingredience


Bazalka 5 g
Brokolice 250 g
Česnek 2 stroužek
Ocet vinný 20 ml
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 250 g
Šalotka 30 g
Sůl 20 g
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Garganelli 250 g
Tuňák ve vlastní šťávě 175 g
Voda pitná 2500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Garganelli uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, přibližně 20 minut, scedíme, ochladíme ve studené vodě, znovu scedíme a necháme okapat.
  2. Šalotku nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, bazalku posekáme najemno, česnek prolisujeme a sýr nastrouháme. Brokolici rozebereme na malé růžičky.
  3. Brokolici ponoříme na chvíli do horké vody, vyndáme a ihned zchladíme studenou vodou.
  4. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme šalotku, česnek, zpěníme, přidáme rajčata s brokolicí, zakryjeme a chvilku dusíme.
  5. Garganelli vložíme do skleněné mísy, přidáme směs z pánve, osolíme, opepříme, přilijeme ocet, nakonec vmícháme kousky tuňáka z konzervy a vše promícháme. Salát posypeme strouhaným parmezánem a bazalkou.