Těstovinový salát s tuňákem a brokolicí
Ingredience
Bazalka |
5 g |
Brokolice |
250 g |
Česnek |
2 stroužek |
Ocet vinný |
20 ml |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
250 g |
Šalotka |
30 g |
Sůl |
20 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Garganelli |
250 g |
Tuňák ve vlastní šťávě |
175 g |
Voda pitná |
2500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Garganelli uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, přibližně 20 minut, scedíme, ochladíme ve studené vodě, znovu scedíme a necháme okapat.
- Šalotku nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, bazalku posekáme najemno, česnek prolisujeme a sýr nastrouháme. Brokolici rozebereme na malé růžičky.
- Brokolici ponoříme na chvíli do horké vody, vyndáme a ihned zchladíme studenou vodou.
- V pánvi rozpálíme olej, přisypeme šalotku, česnek, zpěníme, přidáme rajčata s brokolicí, zakryjeme a chvilku dusíme.
- Garganelli vložíme do skleněné mísy, přidáme směs z pánve, osolíme, opepříme, přilijeme ocet, nakonec vmícháme kousky tuňáka z konzervy a vše promícháme. Salát posypeme strouhaným parmezánem a bazalkou.