Špagetový salát s fazolkami
Ingredience
Bazalka |
5 g |
Cibule |
60 g |
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
500 g |
Hořčice |
15 g |
Ocet vinný |
30 ml |
Olej olivový extra panenský |
60 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
300 g |
Špagety |
250 g |
Sůl |
5 g |
Tuňák ve vlastní šťávě |
175 g |
Zakysaná smetana |
30 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Doba vaření je přibližně 20 minut.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, bazalku posekáme.
- V misce smícháme ocet, olej, hořčici, kysanou smetanu, osolíme, opepříme a důkladně rozmícháme. Přidáme bazalku, rajčata, fazolky, kousky tuňáka z konzervy, dobře vše smícháme a salát rozdělíme do salátových mističek.
- Salát podáváme dobře vychlazený.