Špagetový salát s fazolkami

Ingredience


Bazalka 5 g
Cibule 60 g
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované 500 g
Hořčice 15 g
Ocet vinný 30 ml
Olej olivový extra panenský 60 ml
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 300 g
Špagety 250 g
Sůl 5 g
Tuňák ve vlastní šťávě 175 g
Zakysaná smetana 30 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Doba vaření je přibližně 20 minut.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, bazalku posekáme.
  3. V misce smícháme ocet, olej, hořčici, kysanou smetanu, osolíme, opepříme a důkladně rozmícháme. Přidáme bazalku, rajčata, fazolky, kousky tuňáka z konzervy, dobře vše smícháme a salát rozdělíme do salátových mističek.
  4. Salát podáváme dobře vychlazený.