Křehké těsto na vánoční cukroví

Křehké těsto na vánoční cukroví - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 200 g
Máslo čerstvé 400 g
Mouka pšeničná hladká 600 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Citronová kůra 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo necháme změknout, citrónovou kůru nastrouháme.
  2. Na vál prosejeme mouku, moučkový cukr, do důlku nakrájíme máslo, přidáme rozmíchané žloutky, malou špetku soli, citrónovou kůru. Všechny přísady vypracujeme do hladkého těsta.
  3. Těsto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Těsto je možné do chladničky uložit i na několik dní.