Slepované domino

Ingredience


Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Cukr moučkový 200 g
Máslo čerstvé 400 g
Mouka pšeničná hladká 600 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Marmeláda rybízová 80 g
Cukr moučkový 140 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Čokoláda na vaření 100 g
Tuk ztužený 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]:
  2. Máslo necháme změknout, citrónovou kůru nastrouháme.
  3. Na vál prosejeme mouku, moučkový cukr, do důlku nakrájíme máslo, přidáme rozmíchané žloutky, malou špetku soli, citrónovou kůru. Všechny přísady vypracujeme do hladkého těsta.
  4. Těsto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Těsto je možné do chladničky uložit i na několik dní.
  5. Z těsta vyválíme placku, z ní vykrájíme obdélníčky 50x30 mm a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem.
  6. Upečené a vychladlé obdélníčky slepujeme rybízovou marmeládou, povrch potřeme bílkovou nebo čokoládovou polevou a vyznačíme puntíky jako u domina. Cukroví necháme zaschnout.
  7. Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.
  8. Čokoládovou polevu připravíme rozpuštěním rozlámané čokolády na vaření ve vodní lázni. Do čokolády přidáme tuk a stále mícháme. Poleva je hotová, až se čokoláda spojí s tukem.