Žlutá čočka v curry omáčce

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 1 hrst
Čočka žlutá 250 g
Garam masala 1 kávová lžička
Jogurt bílý 200 g
Kmín římský 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Kurkuma 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 600 ml
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Zakryjeme a dusíme na středním ohni cca 20 min, mezitím občas promícháme. Cibulky očistíme a nakrájíme na tenké kroužky. Oloupaný zázvor najemno nastrouháme. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenká kolečka. Korinadr opláchneme, osušíme a nasekáme.
  2. Zahřejeme přepuštěné máslo a za stálého míchání na něm cca 2 min osmahneme cibulky, zázvor a chilli. Vsypeme kurkumu a římský kmín a krátce orestujeme. Poté přidáme čočku i s vodou, promícháme a prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem, posypeme korinadrem a garam masalou. Jogurt dohladka rozmícháme a podáváme zvlášť.