Žlutá čočka v curry omáčce
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
1 hrst |
Čočka žlutá |
250 g |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
200 g |
Kmín římský |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
600 ml |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Zakryjeme a dusíme na středním ohni cca 20 min, mezitím občas promícháme. Cibulky očistíme a nakrájíme na tenké kroužky. Oloupaný zázvor najemno nastrouháme. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenká kolečka. Korinadr opláchneme, osušíme a nasekáme.
- Zahřejeme přepuštěné máslo a za stálého míchání na něm cca 2 min osmahneme cibulky, zázvor a chilli. Vsypeme kurkumu a římský kmín a krátce orestujeme. Poté přidáme čočku i s vodou, promícháme a prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem, posypeme korinadrem a garam masalou. Jogurt dohladka rozmícháme a podáváme zvlášť.