Omelety zeleninové

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hrubá 0.5 polévková lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Zeleninová směs jarní - mražená 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme světlou jíšku z másla a mouky, po částech ji zalijeme mlékem a povaříme nahusto. Jíšku necháme částečně vychladnout.
  2. Do polovychladlé jíšky budeme postupně přidávat žloutky, muškátový květ, nasekanou petrželovou nať a na závěr dušenou, dobře okapanou zeleninu. Nakonec jemně vmícháme tuhý sníh z bílků.
  3. Takto připravenou směs dáme péct buď do rozehřáté trouby nebo opečeme na pánvi. Vždy však po obou stranách.
  4. Omelety podáváme teplé a přehnuté v půli.