Omelety zeleninové
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
0.5 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zeleninová směs jarní - mražená |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme světlou jíšku z másla a mouky, po částech ji zalijeme mlékem a povaříme nahusto. Jíšku necháme částečně vychladnout.
- Do polovychladlé jíšky budeme postupně přidávat žloutky, muškátový květ, nasekanou petrželovou nať a na závěr dušenou, dobře okapanou zeleninu. Nakonec jemně vmícháme tuhý sníh z bílků.
- Takto připravenou směs dáme péct buď do rozehřáté trouby nebo opečeme na pánvi. Vždy však po obou stranách.
- Omelety podáváme teplé a přehnuté v půli.