Zemlbába se zelím

Ingredience


Brambory 600 g
Česnek 4 ks
Cibule 1 ks
Kmín drcený 1 kávová lžička
Majoránka 1.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Sůl 0.5 polévková lžíce
Zelí hlávkové bílé 200 g
Zelí kysané 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme zelné listy a dáme je na 1 minutu do vařící vody. Scedíme je a necháme odkapat. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nastrouháme na jemno a česnek prolisujeme.
  2. Oloupané syrové brambory omyjeme a nastrouháme na větším struhadle. V míse je dobře promícháme s kmínem, cibulí, česnekem, solí, pepřem a majoránkou.
  3. Pekáč vymažeme sádlem, na dno položíme 4 zelné listy, na ně dáme bramborovou směs, kterou zakryjeme zbývajícími listy, povrch potřeme sádlem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180-200 °C přibližně 50 minut. Bramborovou bábu podáváme horkou. Jako přílohu podáváme kysané syrové zelí.