Zemlbába se zelím
Ingredience
Brambory |
600 g |
Česnek |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Majoránka |
1.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Zelí hlávkové bílé |
200 g |
Zelí kysané |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme zelné listy a dáme je na 1 minutu do vařící vody. Scedíme je a necháme odkapat. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nastrouháme na jemno a česnek prolisujeme.
- Oloupané syrové brambory omyjeme a nastrouháme na větším struhadle. V míse je dobře promícháme s kmínem, cibulí, česnekem, solí, pepřem a majoránkou.
- Pekáč vymažeme sádlem, na dno položíme 4 zelné listy, na ně dáme bramborovou směs, kterou zakryjeme zbývajícími listy, povrch potřeme sádlem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180-200 °C přibližně 50 minut. Bramborovou bábu podáváme horkou. Jako přílohu podáváme kysané syrové zelí.