Podkrkonošský bramborák - camprat

Ingredience


Brambory 1 kg
Česnek 4 ks
Cibule 2 ks
Majoránka 1 kávová lžička
Mléko plnotučné 2 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sádlo škvařené 4 polévková lžíce
Sůl 3 kávová lžička
Podmáslí kysané 1% 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, omyjeme, nahrubo nastrouháme a dáme do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Oloupaný česnek utřeme se 1 lžičkou soli. 2 velké oloupané cibule drobně pokrájíme, nebo nastrouháme.
  2. Brambory zalijeme vařícím mlékem, přidáme k nim česnek, cibuli, sůl, hladkou mouku, majoránku a pepř. Bramborovou směs dobře promícháme.
  3. V předehřáté troubě si na pekáči rozpálíme sádlo. Pekáč vyjmeme z trouby a bramborovou směs nalijeme opatrně na omastek, směs rozetřeme a vrátíme zpět do trouby. Pečeme při 200°C přibližně 35-45 minut. Během pečení několikrát pekáč vyjmeme z trouby a bramborák obracečkou převrátíme. Potřebujeme docílit, aby z každé strany měl připečenou kůrku.
  4. Camprat - bramborák podáváme se sklenicí podmáslí.