Fettuccine se šunkou a hráškem

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Hrášek mražený 200 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 75 g
Sýr Parmezán 115 g
Těstoviny Fettuccine 350 g
Víno bílé 175 ml
Vývar slepičí 100 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme drobně pokrájenou cibuli a smažíme 5 minut, až je cibule sklovitá. Poté přisypeme hrášek, cukr a přilijeme vývar. Dle chuti osolíme a opepříme.
  2. Uvedeme do varu, snížíme teplotu a dusíme 5 minut, až je hrášek měkký. Přilijeme víno, zvýšíme teplotu a vaříme, až se omáčka mírně vyvaří.
  3. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Když jsou těstoviny téměř hotové, přidáme do omáčky šunku a třetinu nastrouhaného parmezánu. Za stálého míchání prohřejeme, ochutnáme a dle potřeby přisolíme a připepříme.
  4. Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme posypané zbývajícím nastrouhaným parmezánem.