Fettuccine se šunkou a hráškem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Hrášek mražený |
200 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
75 g |
Sýr Parmezán |
115 g |
Těstoviny Fettuccine |
350 g |
Víno bílé |
175 ml |
Vývar slepičí |
100 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme drobně pokrájenou cibuli a smažíme 5 minut, až je cibule sklovitá. Poté přisypeme hrášek, cukr a přilijeme vývar. Dle chuti osolíme a opepříme.
- Uvedeme do varu, snížíme teplotu a dusíme 5 minut, až je hrášek měkký. Přilijeme víno, zvýšíme teplotu a vaříme, až se omáčka mírně vyvaří.
- Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Když jsou těstoviny téměř hotové, přidáme do omáčky šunku a třetinu nastrouhaného parmezánu. Za stálého míchání prohřejeme, ochutnáme a dle potřeby přisolíme a připepříme.
- Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme posypané zbývajícím nastrouhaným parmezánem.