Salát s vepřovými plátky
Ingredience
Cibulka jarní |
300 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
10 ml |
Paprika červená |
200 g |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
4 g |
Vepřová kýta |
1.5 kg |
Čínské koření |
20 g |
Cukr třtinový |
20 g |
Olej sezamový |
20 ml |
Omáčka sójová |
20 ml |
Omáčka ústřicová |
20 ml |
Sůl |
5 g |
Víno rýžové čínské |
20 ml |
Zázvor celý |
30 g |
Bazalka |
20 g |
Koriandr čerstvý |
20 g |
Ocet rýžový |
40 ml |
Olej sezamový |
10 ml |
Omáčka sójová |
20 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme třtinový cukr, nastrouhaný zázvor, čínské koření, sojovou omáčku, sůl, rýžové víno, ústřicovou omáčku a sezamový olej.
- Libové vepřové maso z kýty vložíme do marinády, zakryjeme a dáme do lednice na 10 hodin marinovat, v průběhu několikrát otočíme. Po odležení maso vyjmeme, přendáme do pekáče a pečeme nezakryté 35 minut ve středně vyhřáté troubě. V průběhu pečení často potíráme marinádou. Upečené maso zakryjeme alobalem a necháme odpočinout.
- Mezitím na pánvi rozpálíme arašídový olej a osmahneme jarní cibulku a papriku nakrájené na proužky, osolíme. Připravíme zálivku - posekanou bazalku, koriandr, rýžový ocet, sojovou omáčku a sezamový olej důkladně protřepeme v uzavíratelné nádobě.
- Ledový salát natrháme a rozdělíme na jednotlivé talíře, poklademe slabými plátky upečeného masa, na ně navršíme opečenou zeleninu a polijeme připravenou zálivkou.