Salát s vepřovými plátky

Ingredience


Cibulka jarní 300 g
Olej arašídový (podzemnicový) 10 ml
Paprika červená 200 g
Salát ledový 1 ks
Sůl 4 g
Vepřová kýta 1.5 kg
Čínské koření 20 g
Cukr třtinový 20 g
Olej sezamový 20 ml
Omáčka sójová 20 ml
Omáčka ústřicová 20 ml
Sůl 5 g
Víno rýžové čínské 20 ml
Zázvor celý 30 g
Bazalka 20 g
Koriandr čerstvý 20 g
Ocet rýžový 40 ml
Olej sezamový 10 ml
Omáčka sójová 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme třtinový cukr, nastrouhaný zázvor, čínské koření, sojovou omáčku, sůl, rýžové víno, ústřicovou omáčku a sezamový olej.
  2. Libové vepřové maso z kýty vložíme do marinády, zakryjeme a dáme do lednice na 10 hodin marinovat, v průběhu několikrát otočíme. Po odležení maso vyjmeme, přendáme do pekáče a pečeme nezakryté 35 minut ve středně vyhřáté troubě. V průběhu pečení často potíráme marinádou. Upečené maso zakryjeme alobalem a necháme odpočinout.
  3. Mezitím na pánvi rozpálíme arašídový olej a osmahneme jarní cibulku a papriku nakrájené na proužky, osolíme. Připravíme zálivku - posekanou bazalku, koriandr, rýžový ocet, sojovou omáčku a sezamový olej důkladně protřepeme v uzavíratelné nádobě.
  4. Ledový salát natrháme a rozdělíme na jednotlivé talíře, poklademe slabými plátky upečeného masa, na ně navršíme opečenou zeleninu a polijeme připravenou zálivkou.