Makarony se sýrem a špenátem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
30 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Špenát listový čerstvý |
400 g |
Sůl |
20 g |
Sýr Ricotta |
150 g |
Těstoviny konzumní |
400 g |
Voda pitná |
2500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Zbylé listy spaříme horkou vodou, přendáme je do studené vody, ochladíme, necháme okapat a posekáme nadrobno. Česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme špenát, česnek, osmažíme, ochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátem.
- Makarony vložíme do mísy, přimícháme obsah pánve i s máslem, dobře promícháme, rozdělíme na talíře a každou porci posypeme rozdrobenou ricottou.