Makarony se sýrem a špenátem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Máslo čerstvé 30 g
Muškátový oříšek 3 g
Pepř černý mletý 3 g
Špenát listový čerstvý 400 g
Sůl 20 g
Sýr Ricotta 150 g
Těstoviny konzumní 400 g
Voda pitná 2500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Zbylé listy spaříme horkou vodou, přendáme je do studené vody, ochladíme, necháme okapat a posekáme nadrobno. Česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme špenát, česnek, osmažíme, ochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátem.
  3. Makarony vložíme do mísy, přimícháme obsah pánve i s máslem, dobře promícháme, rozdělíme na talíře a každou porci posypeme rozdrobenou ricottou.