Těstoviny s olivami a bazalkou
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Bazalka |
20 g |
Česnek |
2 stroužek |
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olivy černé |
100 g |
Šalotka |
50 g |
Solamyl - bramborový škrob |
10 g |
Sůl |
20 g |
Sýr Gruyére |
100 g |
Těstoviny Pappardelle |
400 g |
Voda pitná |
2500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, olivy bez pecek na plátky, česnek prolisujeme, šalotku nakrájíme nadrobno a bazalku posekáme.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme šalotku, olivy a česnek. Krátce orestujeme a podlijeme trochou vývaru. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vývaru a odstavíme.
- Na talíře rozdělíme těstoviny, přelijeme omáčkou a posypeme bazalkou se strouhaným sýrem.