Těstoviny s olivami a bazalkou

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Bazalka 20 g
Česnek 2 stroužek
Hovězí vývar základní 100 ml
Máslo čerstvé 30 g
Olivy černé 100 g
Šalotka 50 g
Solamyl - bramborový škrob 10 g
Sůl 20 g
Sýr Gruyére 100 g
Těstoviny Pappardelle 400 g
Voda pitná 2500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, olivy bez pecek na plátky, česnek prolisujeme, šalotku nakrájíme nadrobno a bazalku posekáme.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme šalotku, olivy a česnek. Krátce orestujeme a podlijeme trochou vývaru. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vývaru a odstavíme.
  4. Na talíře rozdělíme těstoviny, přelijeme omáčkou a posypeme bazalkou se strouhaným sýrem.