Těstoviny na víně s paprikou

Ingredience


Balsamico ocet 20 ml
Česnek 2 stroužek
Máslo čerstvé 20 g
Paprika červená 400 g
Pažitka 15 g
Šalvěj čerstvá 15 g
Sůl 20 g
Tagliatelle 400 g
Víno bílé 250 ml
Voda pitná 2500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Pažitku se šalvějí posekáme najemno, papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme papriku s česnekem, orestujeme, podlijeme vínem a chvilku podusíme. Zakápneme octem, přidáme do pánve těstoviny, promícháme se zeleninou, zasypeme bylinkami, prohřejeme a rozdělíme na talíře.