Bramborák s párky

Ingredience


Brambory 650 g
Česnek 4 stroužek
Kmín celý 1 kávová lžička
Křen 100 g
Majoránka 1 kávová lžička
Párky koktejlové 250 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sádlo škvařené 6 polévková lžíce
Slanina vepřová 100 g
Sůl 0.5 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Mouka pšeničná hladká 130 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malé párečky sloupneme ze střívek (pokud jsou umělé) a podélně je v polovině rozkrojíme. Očištěný a omytý křen nastrouháme a dáme ho do misky, kterou zakryjeme.
  2. Uzenou prorostlou slaninu pokrájíme na malé kostičky a vysmažíme je dozlatova. Poté je z omastku scedíme a dáme vychladit.
  3. Oloupané, omyté syrové brambory nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim prolisovaný česnek, sůl, černý pepř, kmín, majoránku, vajíčka a drobné škvarky ze slaniny.
  4. Směs promícháme a zahustíme hladkou moukou.
  5. Ve větší pánvi si rozpálíme sádlo. Naběračkou nabereme bramborovou směs, kterou dáme na pánev, rozetřeme ji na tenkou placku, vložíme do ní půlky tenkých párečků a osmažíme ji z obou stran dozlatova.
  6. Bramboráky podáváme horké, posypané čerstvě nastrouhaným křenem.