Bramborák s párky
Ingredience
Brambory |
650 g |
Česnek |
4 stroužek |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Křen |
100 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Párky koktejlové |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
6 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká |
130 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Malé párečky sloupneme ze střívek (pokud jsou umělé) a podélně je v polovině rozkrojíme. Očištěný a omytý křen nastrouháme a dáme ho do misky, kterou zakryjeme.
- Uzenou prorostlou slaninu pokrájíme na malé kostičky a vysmažíme je dozlatova. Poté je z omastku scedíme a dáme vychladit.
- Oloupané, omyté syrové brambory nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim prolisovaný česnek, sůl, černý pepř, kmín, majoránku, vajíčka a drobné škvarky ze slaniny.
- Směs promícháme a zahustíme hladkou moukou.
- Ve větší pánvi si rozpálíme sádlo. Naběračkou nabereme bramborovou směs, kterou dáme na pánev, rozetřeme ji na tenkou placku, vložíme do ní půlky tenkých párečků a osmažíme ji z obou stran dozlatova.
- Bramboráky podáváme horké, posypané čerstvě nastrouhaným křenem.