Topenice ze Sněžky

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Kapie 1 ks
Kečup 40 g
Křen 40 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kudrnka 0.5 kávová lžička
Protlak rajčatový 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Šunka uzená 50 g
Veka 100 g
Vepřová panenka 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bílou veku nakrájíme přibližně na 1,5 cm plátky a opečeme na rozpáleném oleji s máslem z obou stran dozlatova.
  2. Vepřovou panenku nakrájíme na nudličky, opepříme bílým pepřem a na rozpáleném oleje prudce orestujeme. Maso potom osolíme podle chuti a vložíme do mísy.
  3. Šunku nakrájíme na tenké (vlasové) nudličky. Očištěný a omytý křen nastrouháme, odložíme do sklenice a zakryjeme. Petrželku kudrnku omyjeme a lístky otrháme.
  4. Červenou kapii omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Pokrájíme ji na tenké nudličky, které dáme do větší mísy, přidáme rajčatový protlak a kečup, sůl (1/2 lžičky), černý pepř, podle chuti cukr, směs promícháme a přidáme restované maso, znovu promícháme a směs poklademe na topinky. Masovou směs ozdobíme šunkou, posypeme křenem (2 špetky) a lístkem petrželky.