Topenice ze Sněžky
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kapie |
1 ks |
Kečup |
40 g |
Křen |
40 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka uzená |
50 g |
Veka |
100 g |
Vepřová panenka |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bílou veku nakrájíme přibližně na 1,5 cm plátky a opečeme na rozpáleném oleji s máslem z obou stran dozlatova.
- Vepřovou panenku nakrájíme na nudličky, opepříme bílým pepřem a na rozpáleném oleje prudce orestujeme. Maso potom osolíme podle chuti a vložíme do mísy.
- Šunku nakrájíme na tenké (vlasové) nudličky. Očištěný a omytý křen nastrouháme, odložíme do sklenice a zakryjeme. Petrželku kudrnku omyjeme a lístky otrháme.
- Červenou kapii omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Pokrájíme ji na tenké nudličky, které dáme do větší mísy, přidáme rajčatový protlak a kečup, sůl (1/2 lžičky), černý pepř, podle chuti cukr, směs promícháme a přidáme restované maso, znovu promícháme a směs poklademe na topinky. Masovou směs ozdobíme šunkou, posypeme křenem (2 špetky) a lístkem petrželky.