Vánoční stromeček z hvězdiček

Ingredience


Cukr moučkový 25 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 75 g
Sůl 0.12 špetka
Vaječný žloutek slepičí 0.5 ks
Cukr moučkový 140 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Marmeláda rybízová 2 polévková lžíce
Citronová kůra 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]:
  2. Máslo necháme změknout, citronovou kůru nastrouháme. Na vál prosejeme mouku, moučkový cukr, do důlku nakrájíme máslo, přidáme rozmíchané žloutky, malou špetku soli, citronovou kůru. Všechny přísady vypracujeme do hladkého těsta.
  3. Těsto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Těsto je možné do chladničky uložit i na několik dní.
  4. Z těsta vyválíme placku, z ní vykrájíme hvězdičky takových velikostí, abychom z nich po upečení mohli slepit stromeček.
  5. Upečené hvězdičky ozdobíme bílkovou polevou, když poleva uschne, slepíme hvězdičky rybízovou marmeládou.
  6. Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.