Vánoční stromeček z hvězdiček
Ingredience
Cukr moučkový |
25 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
75 g |
Sůl |
0.12 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
0.5 ks |
Cukr moučkový |
140 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Marmeláda rybízová |
2 polévková lžíce |
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]:
- Máslo necháme změknout, citronovou kůru nastrouháme. Na vál prosejeme mouku, moučkový cukr, do důlku nakrájíme máslo, přidáme rozmíchané žloutky, malou špetku soli, citronovou kůru. Všechny přísady vypracujeme do hladkého těsta.
- Těsto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Těsto je možné do chladničky uložit i na několik dní.
- Z těsta vyválíme placku, z ní vykrájíme hvězdičky takových velikostí, abychom z nich po upečení mohli slepit stromeček.
- Upečené hvězdičky ozdobíme bílkovou polevou, když poleva uschne, slepíme hvězdičky rybízovou marmeládou.
- Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.