Bandorka - kmínová polévka z kozákovska

Ingredience


Brambory 400 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Libeček 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 1.2 l
Česnek 3 stroužek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Libeček omyjeme, lístky drobně pokrájíme. Oloupaný česnek rozetřeme se špetkou soli.
  2. Oloupané a omyté brambory pokrájíme, kostičky a dáme vařit do
  3. 1 litru osolené vody s kmínem, při mírné teplotě je vaříme přibližně 15 minut.
  4. V pánvi na rozpuštěné máslo vsypeme hladkou mouku, za stálého míchání upražíme světle růžovou jíšku, kterou postupně vmícháváme do vařící vody k bramborám, vše povaříme 3 - 4 minuty. Polévku dochutíme rozetřeným česnekem a libečkem.