Bandorka - kmínová polévka z kozákovska
Ingredience
Brambory |
400 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Libeček |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1.2 l |
Česnek |
3 stroužek |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Libeček omyjeme, lístky drobně pokrájíme. Oloupaný česnek rozetřeme se špetkou soli.
- Oloupané a omyté brambory pokrájíme, kostičky a dáme vařit do
- 1 litru osolené vody s kmínem, při mírné teplotě je vaříme přibližně 15 minut.
- V pánvi na rozpuštěné máslo vsypeme hladkou mouku, za stálého míchání upražíme světle růžovou jíšku, kterou postupně vmícháváme do vařící vody k bramborám, vše povaříme 3 - 4 minuty. Polévku dochutíme rozetřeným česnekem a libečkem.