Brambory plněné masem a rajčaty

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 12 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 2 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 špetka
Vepřové maso mleté 175 g
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme semínka. Nadrobno je nakrájíme. Najemno nasekáme oloupanou cibuli a česnek a na 2 lžících rozpáleného oleje necháme zesklovatět. Přidáme rajčata, bobkový list a papriku a dusíme, dokud se rajčata nezačnou rozpadat. Poté přilijeme víno, omáčku necháme projít varem a odstavíme.
  2. Oloupané brambory na spodní straně rovně seřízneme a shora vydlabeme do hloubky cca 1 cm. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s mletým masem a nasekanou petrželkou. Vmícháme 4 lžíce připravené omáčky, dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Náplň rozdělíme do brambor.
  3. V hrnci rozpálíme zbytek oleje, rozložíme do něj brambory otevřenou stranou dolů a restujeme cca 5 minut, dokud náplň nezhnědne. Poté je obrátíme, přidáme zbytek omáčky, zalijeme vodou tak, aby byly brambory do 3/4 ponořené a zakryté dusíme cca 30 minut.
  4. Brambory rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou.