Kolečka z ovesných vloček
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Cukr moučkový |
150 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
300 g |
Mouka pšeničná hladká |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vločky ovesné |
200 g |
Marmeláda rybízová |
3 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Nasucho opražené vločky postupně umeleme a na vále smícháme s prosátou moukou s kypřícím práškem, se změklým máslem, vejci, nastrouhanou citronovou kůrou a cukrem a vypracujeme hladké těsto.
- Z těsta vyválíme placku, z ní vykrajujeme kolečka. U poloviny koleček ze středu vykrojíme malou hvězdičku. Kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. Prochladlá kolečka spojíme, vždy jedno plné a jedno s hvězdičkou, rybízovou marmeládou a sypeme cukrem s vanilkou.