Conchiglie s pečenou zeleninou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cuketa 2 ks
Lilek 1 ks
Olej olivový extra panenský 75 ml
Oregano sušené 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 250 g
Sůl 1 špetka
Těstoviny Conchiglie 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. Papriky zbavíme zrníček, nakrájíme na centimetrové kostičky, taktéž nakrájíme lilek a cukety. Vše vložíme do síta a propláchneme studenou tekoucí vodou. Necháme okapat a přendáme do hlubšího plechu na pečení.
  2. Přilijeme 45 ml olivového oleje, posypeme petrželí a oreganem. Osolíme, opepříme, vše promícháme. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, během pečení třikrát zamícháme.
  3. K zelenině vmícháme malá rajčátka podélně rozpůlená a zbavená zrníček. Poté ještě vložíme česnek nakrájený na kousky a pečeme dalších 20 minut. Během pečení dvakrát promícháme. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  4. Uvařené těstoviny smícháme s upečenou zeleninou a zbývajícím olejem. Vše důkladně promícháme a ihned podáváme.