Jednoduchá cibulačka se sýrem
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Libeček |
0.5 polévková lžíce |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
30 g |
Petržel kudrnka |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Sýr Eidam cihla 30% |
200 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli a 3 stroužky oloupaného česneku pokrájíme na tenká kolečka, 2 stroužky česneku prolisujeme. Tvrdý sýr Eidam nastrouháme.
- Libeček s petrželkou kudrnkou a majoránku omyjeme, drobně pokrájíme.
- V hrnci na rozpuštěném másle zpěníme pokrájenou cibuli s česnekem, přilijeme vodu a přivedeme k varu. Když se začne vařit, přidáme sůl, majoránku a polévku pomalu vaříme přibližně 15 minut. Ke konci vaření přimícháme prolisovaný česnek a pokrájené bylinky.
- Polévku nalijeme do talířů a do každé porce vsypeme 1 - 2 lžíce nastrouhaného sýru.