Podkrkonošská couralka s klobásou

Ingredience


Brambory 500 g
Cibule 1 ks
Cukr krupice 2 kávová lžička
Klobása uzená 200 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Zelí kysané 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kolečka a odložíme do misky.
  2. Kysané zelí pokrájíme na menší kousky, dáme ho do kastrolu, zalijeme litrem horké vody. Zelí vaříme přibližně 5 minut.
  3. V pánvi na másle osmažíme cibuli dorůžova, zaprášíme hladkou moukou, promícháme a pomalu tuto jíšku přimícháváme do vody k zelí. Dochutíme solí, cukrem (podle kyselosti zelí), přidáme pokrájené brambory, klobásu a vaříme přibližně 10-15 minut. Když jsou brambory měkké, polévku odstavíme z plotny a podáváme.