Podkrkonošská couralka s klobásou
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Klobása uzená |
200 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Zelí kysané |
300 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kolečka a odložíme do misky.
- Kysané zelí pokrájíme na menší kousky, dáme ho do kastrolu, zalijeme litrem horké vody. Zelí vaříme přibližně 5 minut.
- V pánvi na másle osmažíme cibuli dorůžova, zaprášíme hladkou moukou, promícháme a pomalu tuto jíšku přimícháváme do vody k zelí. Dochutíme solí, cukrem (podle kyselosti zelí), přidáme pokrájené brambory, klobásu a vaříme přibližně 10-15 minut. Když jsou brambory měkké, polévku odstavíme z plotny a podáváme.